11 Aralık 2018 Salı

AVOKADO OLGUNLASTIRMA VE SAKLAMA YONTEMLERI



AVOKADO NASIL KARARMAZ? NASIL LEZZETLENİR ve DÜZENLİ AVOKADO NASIL OLGUNLAŞTIRILIR?
Avokado mühim
Avokado popüler
Tabakta avokado varsa, daha çok para ödemeye hazır hale geliyoruz. Ya da avokado tüketiminin “lüks” algılanması?
bütün supermarketlerde olgunlaşmamış avokadolar adet 3,95-5TL civarında satılıyor ve sürekli  promosyon var. Demek istediğim şu ki, tüketimi artık bir lüks değil, üstelik fiyat/fayda dengesi en anlamlı besinlerden biri.


Gelelim konumuza. Avokadosunu ucuza sert alan biri, nasıl arada fire vermeden düzenli avokado tüketebilir?

Zeytinyağıyla ovup saklıyor olabilirsiniz, bu durumda biraz sulanma yapar. 
Soğan ile aynı kapta saklayabilirsiniz, ama kokusu siner.
Limonlayıp saklamak bence gerçekten en kötü çözüm sabaha kararıyor.
Hepsini yiyebilirsiniz, e midenize sağlık!
🥑AVOKADO SALAMURA
✔️Avokado seçerken kabukları yemyeşil olanları seçin, kahverengileşmiş olmasın.
✔️Elinizle hafif bastırın, etli bir avokado mu? Yoksa çok sert kısımları var mı? Çok sert geliyorsa elinize ya çekirdeği çok büyük çıkacaktır, ya da bölgesel olarak olgunlaşacaktır. ✔️Seçtiklerinizden mutlaka bir tanesi diğerlerine göre daha yumuşamış olsun, o ilk yediğimiz olacak. ✔️Yeme kıvamı: yüzeyde parmağınızın “hafif” içeri girecek kadar yumuşak, kopma yerinin ise yüzeyden daha yumuşak olması.. Lönk diye içine batmasın parmağınız, o durumda dilimlenmez, ama güzel sosu olur.
🥑Diğerlerinden daha yumuşak olan No:1 avokadomuzu dilimlendikten sonra içine sığabileceği bir kavanoz kestiriyoruz gözümüze.


İÇİNE 
2 limon suyu, 
1 çay bardağı içme suyu, 
1 çay bardağı avokado yağı veya zeytinyağı, 
tercihe göre biraz kaya tuzu ekleyip karıştırıyoruz. Bu salamura suyumuz. 🥑No:1 avokadomuzu 4’e dilimleyip, bütün parçaların ÜZERİNİ GEÇECEK salamura suyun içine alıp, HAVA İLE TEMASI TAMAMEN KESİYORUZ.
4 günlük mahsül hazır. 
Bu esnada, No:2 avokadomuzu da mutfak masamızın, tezgahın üzerine çıkarıp bekletiyoruz. 
4 gün siz diğerini yerken No:2 olgunlaşacak ve salamura havuzuna onu sokacağız.
Bu zeytinyaglı limonlu su, zamanla emilerek azalacak.
üzerine biraz daha yağ/limon takviyesi yapacağız.
Bu sirkülasyon ile ucuza alıp, taptaze tüketmek mümkün.

Paylasim Duygu  Batum' aittir. Kendisinin izni ile blogumda paylasiyorum. Buraya tiklayarak paylasima ulasabilirsiniz.

1 yorum:

  1. Kendime doğal avokado sabunu almak istiyorum. https://www.naturasabun.com/urun/avokado-sabunu/ buradaki ürünü kullanan beğenen var mı? Ben biraz inceledim sanırım %100 doğal avokado sabunu. Toptan da alabilirim o yüzden titiz davranmak istiyorum.

    YanıtlaSil