7 Mart 2017 Salı

IKEA FINTORP NASIL TAKILIR?






Bu postumda uzun sure once Ikea' dan aldigimiz ama bir turlu monte etme isine girisemedigimiz FINTORP' u nasil taktigimizi anlatmaya calisacagim. Cunku biz nasil takilacagi konusunda baya bir dusunmustuk ve hic bir yerde kaynak bulamamistik. Belki bu paylasim bazilarinin isine yarayabilir. Tabi bazi insanlar butun ev esyalarini Ikea' dan alip kendi monte ederken bizim basit bir fintorpu takmakta zonlanmamiz ayri bir dram:)


Asil is bu aparati duvara nasil monte edecegini cozmekle son buluyor. Soldaki parcayi sagdaki parcayla birlestirip duvara sabitlemek gerekiyor. Ama nasil?



Deleceginiz yeri iyi olcmek gerekiyor ki sonradan bizim gibi yamuk isretleyip sil bastan delik acmaya calismayin. Bir de delerken matkabi sabit tutmak cok zor esim baya bir zorlandi hatta saga sola kaydirip fayanslara ufak tefek hasarlar verdi.





Dubel ve vida paketin icinde mevcut degil. 
Bunlari ayri olarak Ikea' dan satin almalisiniz. Ya da nalburlardan kolaylikla bulabilirsiniz.
Once dubeli delige bir cekic yardimiyla caktik. Ardindan vidalari tornavidayla delige sabitledik. 


Soldaki metal parcayi buyuk delikli olan kisimdan vidanin ustene gecirip asagi bastirarak kucuk olan delige gecirdik; boylece bir bakima vidayi metal parcaya kitlemis olduk. Daha sonra sagda gordugunuz delikli parcayi duvara sabitledigimiz bu parcaya oturttuk. Matkapla derzlere fayansa ve prize de biraz hasar verdik bonus olarak😠


Biz uzun olsun diye iki cubuk almistik. Bu cubuklari kendi aparatiyla birbirine baglayip, saglam olsun diye ortaya iki tasima aparati monte ettik. En son paketten bulunan minik vidalarla uzun cubuklari kendi aparatiyla sabitlemeyi unutmayin. Umarim bu bilgiler birilerinin isine yarar...


4 yorum:

  1. İkeadan bu tarz bir şey almak için araştırma yaparken denk geldim yazınıza. Bloglarda böyle şahsi tecrübelerin yayınlanması taraftarıyım. Fikir vermesi açısından güzel olmuş. Emeğinize sağlık.

    YanıtlaSil
  2. Benim tezgah arası cam mozaik ona da takılır mı acaba bilgilendirme için teşekkürler

    YanıtlaSil
  3. Teşekkürler faydalı bir paylaşım olmuş

    YanıtlaSil