4 Aralık 2016 Pazar

DOGAL/ORGANIK GIDALARI NERELERDEN SATIN ALIYORUZ?



Dogal gidalara ulasmak ne kadar da zorlasti degil mi? Fiyatlari her ne kadar digerlerine gore yuksek de olsa saglik acisindan dusunecek olursak karsiligini verecegini dusunuyorum. Bu sebeple elimizden geldigince, gucumuz yettigince dogal/organik gidalara yonelmemiz gerek. Kendim bizzat aliveris yaptigim ya da yapmak icin guvenli buldugum firmalari sizlerle paylasmak istedim. Bu listeye daha eklenecekler var zamanla onlari da ekleyecegim. Sizin de alisveris yaptiginiz yerler varsa benimle paylasirsaniz cok memnun olurum. Hepimiz faylanmis oluruz boylece.

UC ELMA DOGAL TARIM www.ucelmadogaltarim.com

Alisveris yapma serefine ulastigim bir uretici. Huseyin Bey cok nazik ve ilgili bir satici ve sorunsuz kargoyla ulasti siparislerim. Ben bakliyat urunlerinden almis ve cok memnun kalmistim. Kücük bir ciftci ailesi olup, topraklarinda Fukuoka Tarim Yöntemi ve felsefesine inanarak, gubresiz, ilacsiz surmesiz dogal tarim yapmaktalar. Urunleri; ata tohum uveyik bugday (2n=28) tam bugday tas degirmen unu, misir unu, mese ficilarda dogal sogukta yavas fermentasyon sirke, salca, tarhana, barbunya, kuru fasulye, bulgur, hardal, aci biber, pul biber, kristal kaya tuzu. Siparis vermek icin mail adreslerinden guncel urun ve fiyat listesini gonderiyorlar. Instagramda ''ucelmadogaltarim'' olarak takip edebilirsiniz.


NERMIN HANIM ZEYTINLIGI www.nerminhanim.com

Kaz Dagi eteklerinde Altinoluk, Güre, Camlibel, Kizilkecili Dereli koyleri yamaclarindaki kendi zeytinlerinden soguk sıkım zeytinyag ve 100 % dogal fermente, katkisiz zeytin ve sabun satisi yapiyorlar. Zeytinyaglari bircok altın, gümüş ve ustun lezzet odulu ile odullendirilmis. Instagramda ''nerminhanimzeytinligi'' olarak takip edebilirsiniz.

TAZE MUTFAK www.tazemutfak.com

Bir bebeklerinin dogmasiyle birlikte dogal gidalara yonelen aile Taze Mutfak' i hayata gecirmisler. Baslarda eksi mayali ekmek satisi yapilirken daha sonra urun yelpazesi oldukca genislemis. Sebze-meyve, kahvaltilik, baharat, tuz, bakliyat, yağlar, atistirmaliklar, salca, makarna, eriste, icecekler, sut ve sut urunleri satisini yapmaktalar. Urunleri dogal ve organik. Instagramda ''tazemutfak'' olarak takip edebilirsiniz.

SADE PAZAR www.sadepazar.com

Gecenlerde kuzenimin mahallemizde bir yer var organik urunler satıyor, ben hep gidiyorum hadi seni de gotureyim deyipte gittigim yer:) Ve ilk alisverisimi ham kakaoyla yaptim. Tadi marketlerden aldigimizdan oldukca degisik, rengi de daha acik. Tadina bakinca eger bu kakao ise, bizim simdiye kadar yediklerimiz neydi dedirtti bana. Yani burada dogal ve organik gidalar satiliyor. Ikinci alisverisim tarcin ile olacak cunku piyasada satilan tarcinlarin gercek tarcin olmadigini ogrendigim gunden beri tarcin yiyemez oldum. Aktariye, sut ve sut urunleri, sebze-meyve, kahvaltilik, baharat, tuz, bakliyat, yağlar, atistirmaliklar, salca, makarna, eriste, icecekler, zeytin, tursu, salca, temizlik, bakim-guzellik, medikal, zuccaciye, kitap satislari var. Instagramda ''sadepazar'' olarak takip edebilirsiniz.




ORGANIK AVOKADO, LIMON, MANDALINA

Tum urunleri organik setifikali bilimsel olarak analizi yapilmis kanuni kriterlere gore denetlenmis oldugu yaziyor instagram sayfasinda. Avokado malum marketlerde fiyati oldukca yuksek ve organik olup olmadigini da bilemiyoruz. Ayrica gecenlerde ihrac edilen limonlarimizda ilac orani yuksek ciktigindan kabul edilmeyip yurt icinde satilmis olduguyla ilgili bir haber okudum ve bu haber beni limondan soguttu desem abarti olmaz. Cunku ben her sabah ac karnina bir bardak suya yarim limon sıkıp icerim. Bu yuzden ben de en kisa zamanda buradan hem avokado hem de limon siparis vermeyi dusunuyorum. Instagramda ''organikavokado'' olarak takip edebilirsiniz. Siparis sayfalarindaki telefon numasindan veriliyor.

SIYEZ BULGURU www.siyezbulgur.com

Kastamonu Seydiler' de yetistirdikleri 10.000 yillik, genetiği değistirilmemis tek tahil, 14 kromozomlu siyez bugdayin satisini yapiyorlar. Urunleri; siyez unu, siyez bulguru, siyez makarnasi, siyez eristesi, siyez tarhanasi, kahvaltilik siyez ezmesi, asurelik siyez bugdayi. Instagramda ''siyez.urunleri'' olarak takip edebilirsiniz.

HALIL AYAR - AYAR ZAHIRE www.dogalsudegirmeni.com

Halil Bey kendi su degirmeninde ziraat ya da hibrit tohumu olmayan sadece yerel tohumlardan yetistirilen katkisiz un ogutuyor. Mahsullerini kayit altina aldigi ciftcilerden almaktaymis. Bugday cinslerinin genelde Gonen, Kirkpinar Tosun Bey ve Kabak Mana cinsi oldugunu, unlari katkisiz oldugu icin piyasa unlari gibi ekmek yapiminda tam kabarmadigini ama tat ve kokusunun mukemmel oldugunu belirtiyor. Urunleri; tam bugday unu, misir unu, cavdar unu, yulaf unu, arpa unu, eriste, kuskus, tarhana, eksi mayali tarhana, sut ve sut urunleri, bakliyatlar.

MAKARNA LUTFEN http://www.makarnalutfen.com

Sebzeli (kerevizli, pancarli, havuclu, ispanakli, brokolili, kabakli, biberli, domatesli, dere otlu), tam bugday unlu ve kiymali makarnalari, eriste, kuskus ve mantilari, organik pirinc unu, biskuvi, sut urunleri, bakliyatlar, salca, tahin, pekmez, recel, cocuklar icin ek gidalari ihtiva eden genis bir urun yelpazesine sahip. Instagramda '' makarnalutfen'' olarak takip edebilirsiniz.









Hiç yorum yok:

Yorum Gönder