21 Kasım 2014 Cuma

INCIR UYUTMASI


Ne zamandir tadini merak edip denemek istedigim bir tarif bu. Sutlu tatli oldugundan merakimi cezbetmisti. Tariflerde seker de katiliyor ama bence gerek yok. Incir zaten tatli bir meyve ustelik kurutulmusunda seker miktari daha da fazla. Sanirim bizim bayanlarimizda kilo problemi ve saglikli beslenme kaygisi yok. Seker ki ne seker katiyorlar pastalara tatlilara sasmamak elde degil.



Neyse yaptigima degdi dogrusu, tadini cok begendim. Tatli krizlerini kesmek icin etkili bir tatli diyebilirim ustelik seker ilave edilmeden tadinin gayet tatli olmasi onu digerlerinden bir adim one tasiyor. Gelelim yapilisina o zaman...

Malzemeler:

Ben kendi kullandigim olculeri vericem siz istege gore malzeme miktarini arttirabilirisiniz.

*3-4 adet kuru incir
*2 su bardagi sut
*tarcin

Yapilisi:

-Incirleri sicak suyla yikadim.

                                          Kesme tablasinda kucuk kucuk dogradim.

                         Bir tencereye aldigim incirlerin ustune sutu ve tarcini ilave ettim.

                                             Incirler yumusayana kadar pisirdim.

                               Yumusayan incirleri blendirdan gecirdip kaselere bosalttim.
                                                Bu olculerle 2 kucuk kase tatli cikti.

                                                         Yapanlara afiyet olsun....

2 yorum:

  1. Elinize emeğinize sağlık benimde merak ettiğim ama denemeye cesaret edemediğim lezzetlerden..
    Bloğunuzu takibe aldım benim bloğumada beklerim..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tesekkur ederim:) denemenizi tavsiye ederim guzel bir lezzet ustelik sekersiz oldugu icin sucluluk duymadan yedim:)

      Sil